Духовната будност е нашето предназначение

По случай Деня на будителите, поетесите Виолета Михова и Лияна Фероли се срещнаха с ученици и учители от кърджалийската Професионална гимназия „Васил Левски”. Те прочетоха свои стихове, свързани с будителството. Говориха за духовното познание, което е заложено у всеки един от нас. За изконната ни духовна будност, която само трябва да си припомним.

Особено сега, когато с новите перспективи на развитие, тя ще започне да излиза на преден план, да ни подбужда към осъзнаване на неограничените ни способности, към преодолеяване на крайното, преходното, към освобождаване от рутинното, от догматичното…

А срещите със словото, с творчеството, отбелязаха те, особено ще способстват за това. Те ще събуждат вложените в нас творчески нагласи, за да съдействаме за създаването на новите реалности. Нещо повече, събудената ни и осъзната еволюция ще започне да се развива като потреба, дълг, отговорност. Ще преминава през събудената будност, която е нашето изконно предопределение и предназначение.

И чрез лично усъвършенстване ще развиваме, укрепваме своята висша природа, своята истинска идентичност и автентичност. Ще откриваме истинските духовни богатства, силата на градивните нравствени енергии, на чистите мисли, чувства, убеждения, които ще бъдат впрегнати за съвсем ново, благодатно, безкористно съзидание и служение.

Лили Петрова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини