Битият кандидат за кмет на созополско село е получавал заплахи преди това

Кандидат за кмет на село Зидарово, община Созопол, Христо Бардуков, който беше нападнат и бит вчера рано сутринта, е получавал заплахи преди инцидента. Това заяви самият той пред bTV. По думите му той е бил следен от двама души и предположи, че именно те може да са хората, които го биха с палки.

"Мой приятел е видял преди няколко дни в двора ми да обикалят двама души. Интересното е, че камерата не ги беше хванала и аз се казах, че е параноя. И не обърнах внимание. После получих по телефона обаждане от скрит номер, на който също получих директни заплахи, и тях ги подцених", обясни Бардуков.

По информация на bTV вече има задържани. От полицията работят по различни версии, сред които и нападение заради изборите.

Нападението е станало около 3.00 ч. в неделя сутринта, кандидат-кметът е в болница с множество наранявания. По данни на полицията двама души са нахлули в дома му. Пострадалият изключва версията за битов инцидент, съобщи БНТ. Убеден е, че нападението е заради предстоящите местни избори.

Негови съседи го предупредили, че са забелязвали непознати да обикалят дома му през последните дни.

"Напръскали са го с лютив спрей, според думите му, и са му нанесли удари в областта на главата и тялото. Пострадалият е с едно счупено ребро и общи наранявания. Приет е за лечение в бургаската болница, като към момента е образувано досъдебно производство и усилията на служителите от отдел "Криминална полиция" и Районното управление в Созопол са насочени да се установи максимално бързо самоличността на извършителите на нападението, както и причините за въпросното деяние", заяви Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини