Израелската армия публикува схема с траекторията на ракетите над болницата "Ал-Ахли"

Израелската армия публикува диаграма, която показва засечената от радар траектория на ракети, изстреляни от Газа. Болница "Ал-Ахли", според диаграмата, се намира под траекторията или леко встрани от нея.

Това съобщи Би Би Си.

В допълнение, израелската армия публикува видео, публикувано по-рано от Al Jazeera, за което се твърди, че показва повредена ракета, падаща върху болница.

Всичко това, според израелските военни, трябва да потвърди изявлението им, че болницата е била ударена от ракета, изстреляна от групировката "Ислямски джихад". Последната обаче отрича това обвинение.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли твърденията, че израелските военни са нанесли вчерашния удар по болница в Газа, причинявайки много жертви, предадоха световните агенции.

"Нека целият свят знае: варварите терористи в Газа са тези, които атакуваха болницата в Газа, а не израелската армия. Тези, които брутално убиха нашите деца, убиват собствените си деца", е заявил Нетаняху според разпространено от канцеларията му изявление.

Израелската армия заяви по-рано "след внимателна проверка на системите за наблюдение", че не израелски огън, а ракети на въоръжената групировка "Ислямски джихад" са поразили болницата в град Газа снощи, отбелязва Франс прес.

"Сега имаме достатъчно информация, отне ни известно време, но трябва да кажем истината и тя е, че не израелски удари са поразили болницата", каза на брифинг тази нощ говорителят на израелската армия Даниел Хагари. "В близките часове ще предоставим доказателства за твърденията си", добави той.

"По време на стрелбата не сме извършвали никакви въздушни операции близо до болницата и ракетите, които са поразили сградата, не съвпадат с нашите", подчерта Хагари. Той каза също, че армията ще предостави и "разговори на арабски език, които показват, че става въпрос за "Ислямски джихад".

Новината за нападението срещу болницата, в която много жители на Газа са били намерили убежище от израелските бомбардировки, предизвика възмущениу в цял свят.

"Хамас" продължава да обвинява Израел и САЩ за трагедията.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини