Поредни литературни отличия за паисиевци

Изображение 1 от 2

    На тържествена церемония на 13.10.2023 г.  в зала „Хасково“ бе представен шестият брой на списанието за общество, култура и литература „Южно утро“, реализиран с финансовата подкрепа на общините и училищата от региона на Източните Родопи и с неуморната дейност на Гражданско сдружение „Родопско утро”. Част от събитието бе награждаването на отличените участници в Третия литературен конкурс за творчество на деца и юноши от Източните Родопи, на ученици от Хасково, Димитровград и Кърджали.

    Във втора възрастова група (8. - 12. клас) първо място завоюва деветокласничката Габриела Янкова от СУ „Отец Паисий” – Кърджали. Нейната творба "Азбучно българско слово" е сред отличените текстове на 21 млади творци и е отпечатана в раздел „Ученическо творчество“ от шестия брой на списанието.

    Текстът "Вдъхнови ме... Вапцаров" на единадесетокласничката Вики Величкова от СУ "Отец Паисий" също е сред избраните ученически творби, публикувани в литературното издание.

    Грамотите и наградите бяха връчени от председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов. Стихотворенията и есетата на ученици от различни училища, намиращи се на територията на област Хасково и област Кърджали, бяха оценени от жури с председател  акад. Благовеста Касабова - литературен критик,  и членове  поетите Иван Есенски и Трендафил Василев.

    Това съобщиха от ръководството на училището.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини