Уникален танцов спектакъл от Джебел гостува в Кърджали

Участниците в танцовите групи в Народно читалище „Христо Смирненски 1924“ Джебел ще изнесат уникално представление на сцената на НЧ „Обединение 1913” Кърджали, подкрепено от програма „Любителско творчество`22“ на Национален Фонд Култура, на 18 октомври от 16.00 часа.То ще бъде и с участието на деца от Школата по балет на НЧ ”Обединение 1913” Кърджали с ръководител Мирослава Зафирова.

Спектакълът е режисиран от известния български актьор Красимир Добрев от Държавен куклен театър – Варна, а художествени ръководители са Юксел Есен и Селиме Сали.

„Плие е образователно представление, което съчетава в себе си музика, танц, математика, 3D холограмни изображения, за да могат  децата да се запознаят с връзките между тях, както и да се срещнат с числата на Фибоначи по атрактивен начин, казва режисьорът. Плие е балетен термин, основна „буква“ на класическия балетен език, но в същото време заглавието играе с математическите и физически константи π, λ, ί, и ε.

Спектакълът интегрира в себе си различни видове музика, ритми и танци – ръченица, балет, турски танци, оригинална хореография на музиката на числото на Ойлер „е“.

Проектът се реализира по идея и с подкрепата на доц. д-р Тодор Ялъмов, зам.-декан на Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. 

Това съобщиха от НЧ"Обединение 1913"

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини