Две катастрофи през уикенда в Кърджалийско,предизвикани са от дами

Две са пътните произшествия в областта през последните три дни, няма пострадали. 55-годишна жена загубила контрол над управлението, колата напуснала пътното и се блъснала в крайпътни знаци в Кърджали. 18-годишна с „Фолксваген“ след загуба на контрол над управлението се ударила в пътен знак в Кърджали. Тестовете за алкохол на водачките са с отрицателни резултати. Съставени са актове по ЗДвП.

Проверка за управление на нерегистрирано моторно превозно средство е образувана в РУ-Крумовград. На 8 октомври при специализирана операция полицейски служители спрели в Джебел „Фолксваген“, управляван от 42-годишен. След направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП заради неизпълнено задължение на собственик да извърши регистрация в двумесечен срок от придобиването на автомобил. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“.

  Две бързи производства са образувани в РУ-Момчилград за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества. На 6 октомври около 11,30 часа в Джебел бил проверен 42-годишен водач на „Фолксваген“. Направеният тест за дрога с техническо средство отчел положителен резултат за амфетамин. На 8 октомври около 16 часа в Момчилград бил тестван 38-годишен, който управлявал товарен „Мерцедес“. Техническото средство отчело положителен резултат за кокаин. Издадени са били талони за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. Двамата водачи са били задържани са били за срок до 24 часа в полицейското управление.

 Досъдебно производство за кражба е образувано в РУ-Кирково след подаден сигнал за липса на голяма сума валута от частен дом. Като период за кражбата тъжителят посочил интервал от месец май до месец октомври. В жилището било проникнато чрез разбиване на входна врата. Извършен е оглед на мястото на произшествието. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини