Писателката Виктория Бешлийска се среща с кърджалийци

Талантливата българска писателка Виктория Бешлийска ще се срещне с почитатели от  Кърджали.  Романите ѝ  „Глина” и „Сърце”  са едни от най-четените книги в България за последните години.

Събитието ще се състои на 3 октомври / вторник/, от 17.30 часа в читалня „Обществени науки” на Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров”.

Виктория Бешлийска е филолог по образование. Работила е като учител, редактор на художествена литература и се е занимавала професионално с маркетинг и реклама. В момента е отдадена изцяло на писането. Автор е на блога „По дирите на думите”, който наброява близо 70 хиляди последователи във фейсбук и има за цел да събира стари български думи, разпространявайки силата и енергията на родния език. Носителка е на наградата „Най-четен съвременен български автор“ за 2022 г. на Столична библиотека.

Дебютният роман на Виктория – „Глина”, се превърна в най - четенета книга в България за последните години, като докосна сърцата на хиляди хора. Отличена е с наградите Избор на книжарите на книжарница „Хеликон” за 2021, Избор на читателите на предаването „Библиотеката” по БНТ за 2021 и Европейска награда за дебют на Еврокон 2022.

През есента на 2022 г. излезе вторият ѝ роман „Сърце”. Само за месец книгата получи престижното отличие Избор на книжарите на „Хеликон”  за 2022 г. и стана една от най - продаваните и четени книги за годината.

Виктория Бешлийска е автор и на „Словник” - самобитен дневник, който започва с 90 архаични български думи, за да продължи с личните бележки на всеки, който вярва, че писането има пречистваща и преобразуваща сила.



Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров” – Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини