1/2 България в снежен капан. Преглед на националния печат

„Сега": Бойко: Това го няма и в Сомалийския залив

„Откъде накъде ще ни спират ТИР-вете, това го няма и в сомалийския залив", заяви премиерът Бойко Борисов по повод гръцката блокада на граничните пунктове със страната ни.
Борисов припомни, че България е изпратила официално писмо до ЕК по случая, както и официална нота до гръцкото правителство. Това не е наш проблем за да понасяме тези пасиви, заяви премиерът. Гърците да бъдат така любезни да си протестират вътре в държавата, да си затворят пристанищата, ако искат, и да видят какъв отпор ще имат, допълни Борисов. Аз не им давам съвети, а искам да се отпушат нашите пунктове, категоричен бе премиерът , който припомни, че и двете страни имат подписан договор с ЕС, с който е регламентирано придвижването на товари и стоки на територията на съюза. Той очаква ЕК много остро да се намеси още днес по казуса.

„Стандарт": Дамски кадрил

Дамски кадрил разиграха София и Брюксел. Кристалина Георгиева смени Румяна Желева, която се оттегли като кандидат на България за еврокомисар. Рокадата бе обсъдена от премиера Бойко Борисов и шефа на Еврокомисията Жозе Барозу в 90-минутен телефонен разговор вчера сутринта. Малко по-рано Желева изпрати писмо, с което подаде оставка от всички постове. Тя обаче остава външен министър, категоричен бе Борисов. Няма да сме ябълка на раздора в ЕС, отсече той по повод смяната.

„Труд": 1/2 България в снежен капан

В снежен капан се озоваха вчера Северна и Югоизточна България. Деца останаха блокирани в занимални и училища във Варна, Шумен и Силистра. Ученици закъсаха в автобус между търговищките села Руец и Овчарово, 30 селища в Бургаско осъмнаха без ток, в Руен бе обявено бедствено положение, а снежната покривка в Ямболско достигна 60 см.
В северните райони също има дебела бяла покривка - тя е 32 см в Свищов, 31 см в Русе, 30 см в Шумен, 29 см в град Добрич, по 7 см във Видин и Враца. Цялата Варненска област попадна в снежен капан - на места бялата покривката стигаше до 60 см.

„Дума": Престъпните босове на съд до месеци

Лидерите на престъпните групи у нас трябва да бъдат изправени пред съда до няколко месеца. Това обещание даде вчера главният прокурор Борис Велчев след срещна с ръководството на МВР и с премиера Бойко Борисов. Обвинител номер 1 призна, че ако държавната машина не може да се справи с престъпния контингент за повече от година, значи нещо не е наред. Благодарение на съвсместните екипи между МВР, прокуратурата и ДАНС, вече е изготвен профил на основните мафиотски босове в България. Става въпрос за не повече от 250-300 души, които тормозят цялото общество и държавата, обяви министър Цветанов. По-голяма част от лидерите на подземния свят са се развивали през последните десет години и за тях е текла информация в редиците на МВР. Някои от тях са осъдени, други са с висящи дела, но трябва повече работа, призна и шефът на МВР. На въпрос защо в последното десетилетие престъпните босове се избиват помежду си, а не влизат в затвора, Цветанов отговори: "Ще направим всичко възможно да съхраним живота им."

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини