Ерол Мюмюн е за активен диалог с гражданите и пълна прозрачност на изразходваните средства

Активен и конструктивен диалог с гражданите на община Кърджали и пълна прозрачност на изразходваните средства са само две от задачите, които си поставя кандидатът за кмет за Кърджали от ДПС Ерол Мюмюн. В първото си интервю за медиите, дадено за Радио Кърджали, той очерта някои от приоритетите в работата си, ако бъде избран за кмет.

"През годините в Кърджали бяха реализирани голям брой инфраструктурни проекти. Ако бъда избран за кмет, ще положа усилия те да бъдат поддържани в добър вид. Разбира се, ще положа усилия за подобряване на градската среда. На доста места в Кърджали улиците не са ремонтирани от години, тротоарите също. Няма как всичко да се разреши с магическа пръчка, но смятам, че с постоянство ще се постигнат добри резултати", каза Ерол Мюмюн.

За един от най-сериозните проблеми на Кърджали - тежкият трафик, също ще се търсят решения, но ще се разчита и на помощ от държавата, "защото изграждането на един нов мост над река Арда не е по силите на общината, а и най-натовареният булевард "Беломорски" е собственост на държавата".

В малките населени места вниманието ще бъде насочено към общинските пътища, вътрешната улична мрежа, водоснабдяването. Акцент ще са и социалните проекти, които общината изпълнява и в момента. "За мен те са от изключителна важност и затова ще направя всичко възможно социалните функции на община Кърджали не само да се запазят, а и да бъдат разширени и да достигнат до по-голям брой хора в нужда", коментира Ерол Мюмюн.

Той е кореняк кърджалиец, завършил е УНСС, в последните години работи в банковата сфера, а в политиката е от младежките си години. "Мотивът ми да започна да се занимавам с партийна дейност бяха хората. Избрах ДПС, защото е партията, която има ясно изразена ценностна система, основана на заедност и толерантност. За да бъдат решавани проблемите на всички граждани, без значение къде живеят или от какъв етнос и религия са. Смело мога да кажа, че ДПС е партията, която най-точно познава проблемите на Кърджали и останалите населени места и е най-адекватна в решаването им", каза Ерол Мюмюн.

В мандата 2015-2019 г. е общински съветник и председател на Постоянната комисия по бюджет и финанси. "Отговорна комисия с много различни функции, които дават възможност, административен опит и реален поглед върху дейността и работата и на общинската администрация, и на Общинския съвет", обобщи Ерол Мюмюн.

Според него "има голяма разлика между финансите в общината и банковия сектор или частния бизнес. Общината има функции, които на пръв поглед изглеждат губещи, но тя трябва да ги поддържа, защото чрез тях поддържа статуса на обществото. Като пример ще посоча различните социални дейности. Няма как от тях да се печели, защото те са насочени към най-уязвимите групи в обществото ни. Нужно е да се намери баланса между разумното разходване на средства и интересите на хората. При всички случаи обаче, това, на което ще държа ще бъде пълната прозрачност при изразходването на публичните средства", категоричен е той.

Както е категоричен и във факта, че парите никога не стигат за нормалното функциониране на една община, особено такава като Кърджали, която не е сред общините с големи местни приходи и не може да се сравни с общини като Варна, Бургас, Пловдив или Стара Загора. "В случая е важно да се определят правилните приоритети и да се спазва баланс. Мисля, че това е рецептата за нормалното развитие и функциониране на една община", смята Ерол Мюмюн. Според него малките общини са пренебрегвани от държавата и красноречив пример за това е проблемът с околовръстния път на Кърджали, който е изцяло в ръцете на държавата, а години наред тя не прави необходимото, за да го изгради. 

В отговор на притеснения сред жителите на Кърджали относно бъдещето на футболния клуб "Арда", Ерол Мюмюн коментира, че "съдбата на "Арда" е приоритет и съдба на целия град" и изпълнена мечта на поколения кърджалийци техен отбор да играе в елитната група. Няма място за притеснения, бъдещето на отбора е сигурно, още повече, че "Арда е наша всеобща гордост и модел за успешно развиващ се клуб", увери Ерол Мюмюн.

БНР Радио Кърджали

Станислава Георгиева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини