Българи в Одеса разказват за продължителната ракетна атака и експлозиите

"Продължителна ракетна атака и силни звуци от експлозии – това преживяхме в най-ранните часове на 25 септември", споделиха пред БТА живеещи в Одеса българи. 

Сирените в Одеса бяха включени няколко минути преди полунощ - в  23.54 ч. Ракетната атака продължи до 01.16 часа.

"Живея в Пересипския район на Одеса, един от най-големите жилищни масиви на града. Експлозиите бяха много силни. Вратите и прозорците се тресяха. Съпругът ми е в командировка, вкъщи сме сами с малолетната ни дъщеря. Събудих детето и постлах на пода в коридора, там се укривахме. Изпитах поредния страх за живота ни. Чуваше се как взривяват ракети и дронове в небето. Много се страхувах да не паднат отломки над блока ни. Бог да ни пази", с болка и страх в гласа разказа българката Наталия Шкарупа.

Семейството на Людмила и Сергей Вичеви разказаха, че са преживели поредна страшна нощ. "Звуци на летящи дронове, взривяване на ракети във въздуха се чуваше. Голям страх изпитахме. Семейството ни се укриваше в банята, там е по-безопасно, тъй като живеем на горните етажи и няма как да слизаме." 

Валентина Николаева допълни, че атаката и взривовете са били силни и продължителни. "Повече от половин час се чуваха силни експлозии. Укривах се в коридора, при мен това е най-безопасното място", допълни българката. 

Губернаторът на Одеска област Олег Кипер съобщи на официалната си страница в "Телеграм" за последствията от нощната атака. "Руският агресор атакува с дронове и два типа ракети Одеса и Одеска област. За съжаление има улучване в пристанищната инфраструктура на Одеса. В нежилищна сграда в града избухна пожар, който своевременно беше ликвидиран", информира местният губернатор.

По негова информация е пострадала жена от взривна вълна.  В момента пострадалата е получила необходимата медицинска помощ в местна болница, съобщава се още в информацията на председателя на Одеската областна военна администрация Олег Кипер.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини