Лили Иванова завладя и Кърджали,хиляди я аплодираха

Хиляди присъстваха на концерта на примата в родопския град. 

На първия ред в реновираната специално за събитието спортна Арена "Спартак" бяха кметът д-р инж. Хасан Азис и градоначалниците на всички общини в района.

Концертът беше специално включен по настояване на Хасан Азис в програмата на Национално турне 2023, в което 14 български града отварят сцените си за 16 концерта на легендата на българската популярна песен. 


С капацитет от над 4000 места концертът в гр. Кърджали е с най-многобройната публика от ТУРНЕ 2023 на Лили Иванова!  А присъствието на осеммесечната Нехир бе показателно, че има непреходни изпълнители, за чието творчество няма възраст. 

Заради изявата й специално обновен е стадионът в града.

В продължение на дни през лятото работници от общината трескаво почистваха сцената и местата за публика. Подмениха се седалки, поднови се елекрическата инсталация. И арена „Спартак“ отвори врати за първи път след повече от 10 години, в които не е функционирала.

"Искам да благодаря за тази невероятна покана и за това удоволствие, което изпитах не само аз, но и всички мои колеги на сцената. Ние го правим това с цялото си сърце и удоволствие за вас. Мога да ви обещая, а аз като обещая знам, че обещавам и изпълнявам. Винаги, когато ни поканите, за следващата година и когато желаете, ние ще се отзовем на тази любезна покана".  С тези думи Примата на българската поп музика се обърна към кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис, по чиято покана Лили Иванова бе в родопския град.

"Арена „Спартак“ е напълно почистена, осветлението е подменено с ново и по-модерно, а съоръжението ще е напълно готово до 13 септември, когато е планиран концертът на Лили Иванова", обяви кметът Хасан Азис дни преди големия концерт.

Сред изпълненията на Лили Иванова тази вечер прозвучаха както добре известни и емблематични парчета като „Панаири“ и „Камино“, така и по-нови. Очаквано публиката бе на крака и пя заедно с Примата, но неочаквано и съвсем спонтанно тя слезе от сцената и прегърна кмета доц. д-р Хасан Азис. Лили Иванова отново показа и своето уважение към публиката.

Показа и професионализъм, и когато микрофонът ѝ спря тя не се притесни, а само изкоментира: „Пълни сме с фалшиви неща в държавата – микрофонът спря, батериите фалшиви, добре, че ние тук сме истински“.

Примата излезе няколко пъти на бис, а след това получи подарък от името на седемте кмета от региона - картина с нейния лик, връчена й от кмета на Кърджали доц. д-р Хасан Азис. 

На сцената на Арена „Спартак“ с Лили Иванова излязоха и музикантите от Li Orchestra – Ангел Дюлгеров – китари, цигулка и аранжимент, Огнян Енев – пиано, тромпет и саксофон, Иван Йорданов-Чери – китари, Христо Михалков – бас китара, Орлин Цветанов – цигулка, Росен Ватев – ударни, перкусии и вокалното трио LaTiDa – беквокали. В екипа са също Ангел Попов-Ачо – мониторен тонрежисьор, Антоан Хадад – звук и осветление, и Николай Недеков – организация и връзки с обществеността. 

Арената е култов обект в град Кърджали, с който се свързват интересни спортни и културни събития през годините. Построена е с доброволния труд и даренията на местните жители в далечната 1954 година като амфитеатър с близо 4 000 места. Площта й е 7 450 кв. м., с масивна постройка – подиум на един етаж от 45 кв. м. 

Кръстена е на гладиатор, който разклаща основите на Римската империя, вдигайки най-голямото въстание, пише "Родопи 24".

"Спартак е от нашия край", шегуват се често кърджалии. Но тази вечер арената бе разтърсена от един глас. Лили Иванова прати кърджалийци в друг свят, понесен от мелодията на хитовете й.

Хиляди аплодираха примата на българската музика, която в продължение на два часа им подари лично своите най-големи песни  и… част от сърцето си.

„Уникален концерт!“, казваха напускащите Арена „Спартак“ кърджалийци след спектакъла на Лили Иванова.

Хиляди по трибуните, а голямата певица ще си тръгне от Кърджали със своя лик. Кметът Хасан Азис подари на примата уникален портрет, направен върху дърво.

Това далеч не е първи концерт на Лили в града. Миналата година през ноември Лили Иванова изпълни с емоции залата на театъра в Кърджали. Сред присъстващите в публиката имаше представители на няколко поколения, които пяха заедно с нея.

Заради огромния интерес към творчеството й тази година от общината решиха да предоставят на певицата сцената на голямата Арена, а кметът лично отправи поканата.

Концертът на Лили Иванова на Арена „Спартак“ в Кърджали е част от националното ѝ турне. То започна на 10 май в Благоевград и включва 16 концерта в 14 града в страната. Следващите концерти са във Враца – 18 септември, Хасково – 20 септември, Русе – 20 ноември.  На 15 и 16 декември певицата ще има два последователни концерта в зала 1 на НДК.

Епицентър

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини