10 факта зад кулисите на Къщата на обещанията по Epic Drama

Новият сериал от създателите на Вивилон в Берлин дебютира на 10 септември

Берлин през 20-те години на миналия век е ослепително място, но времената са трудни и са белязани от бедност и престъпност. Вики пристига в града, водена от обещания за по-добър живот, но надеждите и мечтите ѝ са разбити веднага щом пристига там. Без жилище и нищо на свое име, тя си намира работа като продавачка в новооткрит и бляскав универсален магазин, наречен „Йонас", но и неговите основатели се борят за оцеляване.

Когато Вики се влюбва в привидно безпаричния пианист Хари, тя не знае, е, че той е синът на нейния шеф Артър, собственика на универсалния магазин. Класовото разделение между тях се превръща в на пръв поглед непреодолима пречка, тъй като баща му има други планове за него, и така започва една невъзможна любовна история...

„Къщата на обещанията" дебютира по Epic Drama на 10 септември от 22:00 часа, а това са 10 факта за снимките на новата продукция от създателите на Babylon Berlin.

  1. Всички кадри от универсалния магазин „Йонас" са снимани изключително в Гьорлиц. Универсалният магазин в Гьорлиц е построен през 1913 г. в стил Ар Нуво. Луис Фридлендер започва кариерата си на търговец с търговия на кожи, също както и родителите на Алис Грюнберг. Отнема около 8 седмици, за да се построи интериора на универсалния магазин.
  2. „Мраморният" етаж е специално проектиран за „Къщата на обещанията" и в действителност е естествено изглеждащо фолио, което е залепено върху оригиналния под, което прави залата за продажби да изглежда още по-голяма.
  3. Универсалният магазин в Гьорлиц е използван също като фон на филма на Уес Андерсън „Гранд хотел „Будапеща" от 2013 г.
  4. Външните снимки на магазин „Йонас" също са заснети в универсалния магазин на Гьорлиц, като след това с помощта на видеоефекти са адаптирани към оригинала – например, червените сенници на витрините.
  5. По време на строежа на декора на универсалния магазин и на Шьоненфиртел в Гьорлиц броят на заетите е достигал до 80 човека, включително трима художници на декори и стенописи от Италия.
    Цялата тераса на покрива е реплика на оригиналната тераса на магазина от приземното ниво, направена от дърво. Заснета е на „зелен екран", за да може след това по време на постпродукцията, с помощта на специални видеоефекти, да бъде вмъкнат Берлин от 1929 година.
  6. Около 1000 различни костюма са използвани само за главните и поддържащи роли. Статистите са били облечени допълнително с около 4000 костюма от епохата.
  7. Платовете, използвани за костюмите, идват от модния дизайнер Драйс ван Нотен. Според режисьорката Шери Хорман, костюмите е трябвало да вдъхнат живот на околната сивота отвън и отвътре, с „шарките и цветовете на модния дизайнер".
  8. Модният дизайнер Гуидо Мария Кречмер проектира уникална рокля специално за „Къщата на обещанията".
  9. Екип от шест до осем шивачи са били винаги на разположение на мястото на снимките, за да могат да реагират за внезапни промени и да направят финални корекции по костюмите след репетициите с костюми. Трима външни шивачи в Хамбург, Кьолн и Берлин също правят костюмите са сериала. Отделът за костюмите наброява около 50 човека.
  10. Около 100 перуки са били използвани за главните и поддържащите роли. Те са дело на два магазина за перуки и в някои случаи са били направени специално за сериала. За продукцията са били ръчно изработени и многобройни бради.

„Къщата на обещанията" дебютира по Epic Drama на 10 септември от 22:00 часа.

Сред актьорите в главните роли е и българският актьор Самуел Финци, който участва в 9 епизода от сезона.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини