1170 лева месечно взема приемно семейство в Кърджали за отглеждане на дете

   1170 лева месечно взема приемно семейство в Кърджали за отглеждане на едно дете.Сумата се регламентира от Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето.Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на РД”Социално подпомагане” Цветомир Хаджиев.Той цитира нормативната уредба според която:

„Размерът на месечното възнаграждение на професионалното приемно семейство се определя в договора по чл. 31, ал. 4 от Закона за закрила на детето, като  при настаняване на едно дете е 150 на сто от минималната месечна работна заплата, установена за страната; при настаняване на две деца - 160 на сто от минималната месечна работна заплата, установена за страната,а  при настаняване на три или повече деца – 170 на сто от минималната месечна работна заплата, установена за страната.

  Цветомир Хаджиев съобщи още,че броят на приемни семейства в област Кърджали към 31.07.2023г. е 22.Броят на приемни семейства в област Кърджали, в които  към 31.07.2023г.  има настанени деца е 17.Броят на настанени деца в приемни семейства в област Кърджали към 31.07.2023г. е 19.

Цветомир Хаджиев подчерта,че няма ръст на броя на  приемните семейства в област Кърджали към 31.07.2023г.. Налице е намаление с 1 брой към същият период на миналата година.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини