1331 автомобила бяха проверени в Момчилградско и Крумовградско,половината шофьори нарушители

1331 моторни превозни средства и 1695 лица са били проверени в специализирана операция на територията на полицейските управления в Момчилград и Крумовград за периода от 4 август до 31 август с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движението с акцент контрол на водачите за правоспособност, неправилни маневри, отнемане на предимство, употреба на алкохол и наркотични вещества, спазване на скоростните режими. Констатираните нарушения на ЗДвП са 777, като за тях са съставени 72 акта и 529 фиша. 176 са клиповете за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове. 

          Две са пътните произшествия вчера в областта, няма пострадали. Около 7,30 часа на главния път в землището на село Кирково 50-годишна с лек автомобил „Мицубиши“ загубила контрол над управлението, след като внезапно на пътното платно изскочило куче, колата се блъснала в мантинела и се преобърнала в крайпътна канавка. Направеният тест за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. Около 14,30 часа в землището на село Лозенградци 56-годишен водач на „Дачия“ загубил контрол над управлението, автомобилът преминал през лентата за насрещно движение и се ударил в мантинела. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Досъдебно производство е образувано в РУ-Крумовград за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество. Около 9,30 часа вчера полицейски служители спрели за проверка в Крумовград лек автомобил „Сеат“, управляван от 23-годишен. Направеният тест с техническо средство за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Крумовград.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини