Русенска болница осъди лекар от Кърджалийско за 8000 лева

  Русенската болница УМБАЛ „Канев”АД осъди лекарят от Кърджалийско Б.М.Х. да и заплати 8000 лева за прекъсната специализация по „Гастроентерология”. Освн това нашия медик ще трябва да заплати 1280  лева разноски по делото. Това постанови Окръжният съд в Кърджали. Първоначално Районният съд в Момчилград отсъди в полза на медика, но окръжните магистрати постановиха обратно решение.

 Според материалите от делото е бил нарушен договор между лекаря и ръководството на болницата за специализация. Според здравното заведение медикът е взел самостоятелно решение за преустановяване на специализацията, като не е осигурил нормално практическо обучение.

 Нашият медик твърди,че добросъвестно е изпълнявал задълженията си към болницата, но от там не са му осигурявали отпуск за теоретичната подготовка и са го карали да взема дежурства в Спешното приемно отделение, което пречело на обучението.

  Магистратите прецениха,че прекъсването на договора е по вина на нашия лекар. Той ще трябва да заплати стойността на обучението.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в едномесечен срок.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини