Готвят международна конференция за националната сигурност и етническия мир в Пловдив,ще има и участие от Кърджали

Висшият университет по сигурност и икономика В Пловдив  готви международна конференция на тема „Рискове пред етнорелигиозния мир в контекста на националната и международната сигурност”,посветена на двадесетгодишнината от създаването му.Партньори са четири европейски университета.Конференцията ще се проведе на 3 и 4 ноември в сградата на ВУСИ.

Учредителите на Висшето училище по сигурност и икономика са проф. д.ик.н. Тончо Трендафилов и проф. д.п.н. Георги Манолов. Висшето училище по сигурност и икономика е правоприемник на Колежа по икономика и администрация (КИА), в гр. Пловдив. Той е създаден с Решение на 39-ото Народно събрание, обнародвано в брой 97 на „Държавен вестник“ (4.ХI.2003 г.).

 Докладите на конференцията ще са в поредица от панели,някои от които са:Теоретико-методологичните въпроси на сигурността,етническите проблеми и религиозните вероизповедания;Националната сигурност и етнорелигиозният мир-дилеми,предизвикателства и перспективи;Рискове пред етнорелигиозният мир и националната политика-аспекти на сигурността и други.

  Кърджали ще бъде представен от главният редактор на сайта Кърджали бг вести и председател на УС на сдружение „Балкански форум за мир-Кърджали” Георги Кулов.Той ще изнесе доклад на тема:”Фабрикуването на помашки етнос и евентуалната ревизия на Лозанския мирен договор”.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини