Посолството на САЩ в Минск призова американците незабавно да напуснат Беларус

Посолството на САЩ в Минск призова американците незабавно да напуснат Беларус.

В изявление се отбелязва, че по-рано Литва е затворила два от граничните си пунктове с Беларус и че Полша, Латвия и Естония заплашват да направят същото.

Посолството на Съединените щати в Беларус издаде предупреждение в понеделник и призова своите граждани незабавно да напуснат Беларус.

В изявление се отбелязва, че по-рано Литва е затворила два от граничните си пунктове с Беларус и че Полша и Латвия са посочили, че могат да направят същото.

Посолството призова гражданите на САЩ да напуснат през някоя от балтийските страни или чрез самолет, тъй като "не им е разрешено да влизат в Полша по земя от Беларус". В съобщението гражданите са съветвани да не ходят в Русия или Украйна.

"Не пътувайте до Беларус заради продължителната подкрепа от страна на беларуските власти за непровокираната атака на Русия срещу Украйна, натрупването на руски военни сили в Беларус, произволното прилагане на местните закони, потенциалните граждански вълнения, рисковете от арести и ограничената способност на посолството да подпомага американските граждани, пребиваващи или пътуващи до Беларус", подчертаха от посолството.

Източник: ClubZ.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини