Porsche отказват спортните хибриди

Не е тайна, че хибридите представляват моментна мода във връзка с глобалното затопляне и всички проблеми, които произтичат покрай това.

И макар и самата литиево-йонна или каквато и да е батерия да помага да се оптимизира разходът на гориво и ефективността като цяло, то самият процес на производство на батериите е особено замърсяваш. По този повод изпълнителният директор на Porsche Михаел Махт смята, че компанията му няма нужда от хибриди. Тази новина със сигурност ще се хареса на пуристите и ентусиастите.

Не че хибридите не могат да бъдат спортни, като бъдещият Honda CR-Z със сигурност ще вдигне летвата. А и не е от Porsche да нямат техническата възможност да направят хибриден 911. Просто хибридните автомобили са доста по-тежки и сложни. 

Махт също така смята, че стандартният спортен модел на Porsche няма да извлече чак толкова голяма полза от хибридната система, тъй като този тип автомобили не се карат толкова в градовете, а именно при ниски скорости електрическата мощност влиза в употреба. 

Това обаче не изключва факта, че Porsche ще направят хибридна версия на Cayenne и Panamera. И въпреки че малцина биха нарекли Cayenne спортен автомобил, тъй като той си е SUV, то е интересно да видим, че от компанията не гледат и на Panamera като на спортен модел. 

И макар и Porsche да изключват възможността за хибридни спортни модели, то Махт подчертава, че компанията не се е абстрахирала от екологичните проблеми. По този повод Porsche по-скоро поглежда към изцяло електрическите спортни автомобили. Трябва да отбележим обаче, че няма да има електрически модел в гамата на компанията, докато той не отговаря на динамичните възможности на стандартните бензинови варианти на 911. Кога ще се случи това, никой не може да каже със сигурност, но от Audi и от Mercedes вече работят усърдно в тази област. 

Системи като тази за регенериране на енергия при спиране ще останат, но няма да бъдат свързвани директно с хибридна система. Те просто ще бъдат ползвани за разтоварване на двигателя, като отговарят за серията електронни системи в автомобила.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини