Ново нападение над Паметника на Съветската армия

Ново нападение над Паметника на Съветската армия. В социалните мрежи бяха разпространени кадри на футболни фенове, които нападат палатковия лагер пред паметника, палят димки и чупят плоча от монумента. След атаката на място са отишли и политици като Мая Манолова и бившия вътрешен министър Румен Петков.

"Тук имаше много полиция, които казаха, че ще разследват случая. Ние осъждаме остро тази проява и ще излезем с официална позиция от партията. Едната от жените е обгазена, а момче е със спукана скула", заяви Славчо Крумов, пазител на Паметника и народен представител от ПП "Възраждане". 

Част от надписа е бил счупен с чукове. А на плочите отпред има надпис: "Искаме български паметник", който изглежда е направен опит, да бъде заличен. Според очевидци, нападателите са били около 20-30 души, а между тях и палатките е имало димна завеса, за да прикрият действията си.

Планът за безопасност на Паметника е готов и предвижда да бъде ограден, по искане на районния кмет. "Докато го има там този момумент, ще има разделение. Това е като болен зъб, който докато не го извадите ще продължава да трови организма", заяви Трайчо Трайков, кмет на район "Средец". 

Четирима души са задържани заради това, че са хвърляли димки и са нанесли щети по Паметника на Съветската армия в София. Това съобщиха за БТА от МВР. 

Сигналът е подаден около 23:45 часа снощи. 

"Незабавно са насочени екипи на полицията за изясняване на ситуацията. На място е установена жена, пострадала след напръскване със спрей, чиято дамска чанта била открадната, констатирани са и щети по монумента. В резултат на предприетите бързи полицейски действия са задържани четирима мъже, привърженици на столичен футболен отбор - на 26, 33 и двама на 29 години, единият от които криминално проявен. По случая са образувани досъдебни производства за кражба и хулиганство. Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства продължава", съобщиха по-късно от пресцентъра на МВР. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини