Хайка за таксита-менте в Кърджали, двама изгоряха

При специализирана операция вчера с участие на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“  и на РД „Автомобилна администрация“-Стара Загора са извършени проверки на водачи, осъществяващи таксиметров превоз на пътници. Установени са два случая на неправомерна таксиметрова дейност. Отношение по компетентност са взели служители от РД „Автомобилна администрация“. Образувани са две проверки в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“.

         Три са пътните произшествия вчера в областта. Няма пострадали. Около 10 часа в село Чубрика 33-годишен водач на товарен „Фолксваген“ предприел изпреварване, без да се убеди, че няма да създаде опасност от произшествие и се блъснал в изпреварващия го лек автомобил „Опел“. Около 16 часа в Кърджали 32-годишен возач на товарен „Форд“ при маневра на заден ход ударил паркиран „Мерцедес“. В 23,50 часа по пътя между селата Рани лист и Солище „Фолксваген“, управляван от 47-годишен, излязъл извън пътното платно и пропаднал в канавка. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

За декларирани неверни данни в писмен документ е започната проверка в РУ-Кирково. 31-годишен собственик на автомобил по повод установено нарушение на скоростните режими попълнил декларация с твърдение, че колата е била управлявана от 35-годишна жена. При преглед на снимковия материал обаче било установено, че водачът, извършил нарушението, е мъж. Група „Охранителна полиция“ извършва проверката с оглед на чл.313, ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини