Обвиниха мъжът нападнал възрастна жена в Чернооченско за грабеж и опит за съвкупление

Днес, 28.07.2023 г., Окръжен съд – Кърджали взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на лицето Т.М.К., на 47 години, от гр. Стара Загора, обвинен в извършване на престъпления по чл.199, ал.1, т.4, вр. с чл.198, ал.1, вр. с чл.29, ал.1, б.“а“ от Наказателния кодекс и по чл.152, ал.З, т.5, вр. с чл.152, ал.1, вр. с чл.29, ал.1, б.“а“, вр. с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.

Същият е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РУ – Кърджали при ОДМВР – Кърджали за това, че на 25.07.2023 г.  в с. П., общ.Черноочене, обл.Кърджали, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи - мобилен телефон и 2 бр. дамски чехли от владението на В.П.Т., на 71 години, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила - нанесъл й удари по областта на главата и тялото, както и за това, че на същата дата в с.П., общ.Черноочене, обл.Кърджали, при условията на опасен рецидив, направил опит да се съвкупи с лице от женски пол – В.П.Т.,на 71 години като я принудил към това със сила - нанесъл й удари по областта на главата и тялото, като деянието е останало недовършено по независeщи от дееца причини.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано и/или протестирано пред Апелативен съд – Пловдив.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от Наказателно – процесуалния кодекс обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Христина Русева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини