ДПС стартира процедура за номинации на кметове и общински съветници

ДПС стартира днес процедурата за номинации на кметове и общински съветници в страната. Централният съвет на партията се събра на заседание в София, за да започне подготовката на ДПС за местните избори наесен, съобщиха от пресцентъра на Движението.

Направихме анализ на актуалната политическа ситуация по райони. Приехме критерии за номинации на кандидати от ДПС, потвърдихме процедурите, по които ще определим нашите кандидати за кметове на кметства, на райони, на общини, а също така и за общински съветници, съобщи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг след заседанието.

В критериите и процедурите няма генерално нови неща. Те са сходни с тези от предишните местни избори, посочи Карадайъ. И обясни: "Ние даваме акцент на общоселските събрания, на откритите заседания. Номинации може да прави всеки, включително кандидатите могат и сами да се номинират.".

След това започват процедурите - предварителни избори, разширени заседания, в които участват и общинските съвети на младежката организация и на женските дружества на ДПС, каза още Карадайъ.

По номинациите заседават Областните съвети на ДПС, накрая Централният изборен щаб, където се утвърждават кандидатите на ДПС, обясни Карадайъ.

От днес отваряме и темите в населените места, където няма да издигаме кандидати, кого да подкрепяме, както и в кои общини да сме в коалиция, заяви Карадайъ.

Знаете, че от две години говорим публично по темата съдебна реформа и конституционни промени. От година и половина имаме разписани и представени текстове на ДПС за съдебна реформа и промени в Конституцията, заяви Мустафа Карадайъ в отговор на журналистически въпрос.

Ние в ДПС от самото начало сме категорични, че сериозни реформи в съдебната система не могат да се случат без промени в Конституцията. Затова ние ще участваме във внасянето на предложенията. ПГ на ГЕРБ-СДС, ПГ на ПП-ДБ и ПГ на ДПС ще се разпишат под предложенията, които ще се внесат в деловодството на НС за промени в основния закон, подчерта председателят на ДПС.

Епицентър

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини