Никола Чанев е новият областен управител на Кърджали,заема този пост за втори път

Никола Чанев е новият областен управител на Кърджали назначен с решение на Министерския съвет.Чанев заема поста за втори път.Той отново е номиниран от ПП ГЕРБ.Зад неговата кандидатура застана областният координатор на партията Цвета Караянчева.Бе подкрепен лично от лидера на коалиция ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.Партииите от управляващото мнозинство стигнаха до назначението му след дълги и драматични преговори.Основно изискване бе,новият губернатор да има управленски административен опит,на,което Чанев отговаря.

Никола Чанев бе губернатор на област Кърджали  в периода от 2017 г. до 2021 г. Дълги години е работил в местната структурата на Националната агенция по приходите като инспектор  и началник – сектор. Магистър е по счетоводство и контрол от Университета за национално и световно стопанство, завършил е също „Национална и регионална сигурност“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Тепърва министър председателят акад.Николай Денков ще определи неговите заместници.Назначението им става с негова заповед.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    2 -1
    15:25, 26 юли 2023
    Заслужено! Браво и на цвета!
  • 2
    Къ
    Кърджалиец
    1 0
    15:43, 26 юли 2023
    Първи зам. областен с турско име!
  • 3
    Др
    Дружинци
    1 0
    15:54, 26 юли 2023
    С неправилно назначения от милиционерската олигархия Б.Николов изгонен от частник за некадърност, грешката трябва час по скоро да се поправи
  • 4
    На
    наблюдател
    1 0
    16:23, 26 юли 2023
    Най-сетне край на кратката ера на кохортата вевесари непродуктивни.А зама стига кафета, заплати, частна работа, болнични...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини