Общинският съвет в Кърджали гласува помощ за пострадалите от наводненията в общините Берковица и Етрополе

Общинският съвет в Кърджали гласува на свое заседенаие вчера помощ за пострадалите от наводненията в общините Берковица и Етрополе.В решението на местния парламент се казва:

 ДАВА СЪГЛАСИЕ на основание чл.21, ал.1, т.8 и ал.2 от ЗМСМА във връзка с чл.63 от Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество в Община Кърджали да бъдат предоставени като дарение  хранителни продукти на общини Берковица и Етрополе, които да се предоставят безвъзмездно на пострадалите от наводненията лица, по решение на кризисния щаб, както следва:

1.Ориз - 390, 00 кг;

2.Захар- 390,00 кг;

3.Тестени изделия-420,00 бр.;

4.Лютеница /буркани по 0,520 кг./ - 300 бр.

на обща стойност в размер на 5 619,00 лв.(пет хиляди шестотин и деветнадесет лева).

           

ВЪЗЛАГА на Кмета на община Кърджали да предостави за нуждите на пострадалите лица от общини Берковица и Етрополе горепосочените продукти, срещу Приемо-предавателен протокол.

Ще припомним,че в периода от 12 до 14.06.2023 г в резултат на обилни валежи бяха наводнени много населени места от общини Берковица и Етрополе. Наводнението нанесе големи материални щети на населението и общинската инфраструктура.

Много семейства от двете общини имат нужда от подслон, дрехи и хранителни продукти. Ситуацията в настоящия момент е много тежка, защото хората бедстват и имат нужда от подкрепа и реална помощ за преодоляване на последиците от природното бедствие.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини