Новият областен управител на Кърджали Никола Чанев встъпи в длъжност

Изображение 1 от 2

    „ В мое лице както и досега ще намерите коректен партньор, който ще направи всичко възможно да ви информира за държавните дела в областта. Няма да избягам от отговора на нито един въпрос, на нито една злободневна тема, която касае проблемите на гражданите и на региона като цяло“, каза при официалното си встъпване в длъжност новият областен управител Никола Чанев. Той пое щафетата от Даниел Делчев, от който получи като подарък икона на Св.Димитър.

    Чанев посочи още ,че наследява една добре работеща областна администрация, такава каквато е била тя и преди две години, когато именно той предава поста на Даниел Делчев.

    „Амбицията ми е да върнем област Кърджали на картата на националните приоритети и всички заедно да излезем от коловоза на застой, в който се оказа държавата през последните две години. Ще разчитам на подкрепата на правителството и на партията от управляващото мнозинство“.

    По думите на Чанев положението в региона не е много добро. Той даде пример с лошото състояние на инфраструктурата и замразените инвестиционни проекти.

    „За съжаление наблюдавам, че част от държавните структури не работят добре и това е изключително притеснително. Възнамерявам в най-кратък порядък да организирам срещи с ръководителите на всички регионални ведомства, на които поетапно да изкоментираме проблемите и да намерим начин за тяхното решаване“.

    От своя страна Даниел Делчев посочи, че изборът на Никола Чанев е най-доброто решение за администрацията. Делчев бе областен управител на Кърджали в продължение на две години и смени шест различни правителства.

    „За тези над две години, не спряхме да работим по проекти и може би сме единствената областна администрация в страната, която успя да ги завърши успешно. За това време успяхме да повишим заплатите на служителите с 25% и да не позволим съкращение сред тях. За последната година успяхме да създадем междуведомствена комисия, с която да направим категоризация на 1150 язовира в областта. Работихме усилено по почистване на речните корита“.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини