Новият областен управител на Кърджали ще е ясен до дни

Новият областен управител на Кърджали и неговите заместници ще са ясни до дни.Преговорите между коалиционните партньори в правителството секнаха заради визитата на украинския президент Володимир Зеленски, но се очаква подновяването им днес с нова сила.Както Кърджали бг вести писа номинациите се обсъждат от контактна група под председателството на Лена Бориславова.Очаква се екипът от губернатор и неговите заместници да бъде обсъден ан блок.Областният управител се назначава с решение на Министерски съвет,а неговите заместници -със заповед на премиера.

  Преговорите вървят много трудно и са съпътствани от скандали,твърдят осведомени.Отхвърлени са всички пет номинации направени от Продължаваме промяната.Ще припомним,че се търси експерт с турско име.Не отстъпва от своята номинация и ГЕРБ.

  Управляващите са единодушни,че бъдещият губернатор трябва да има административен опит и водеща при избора му да бъде експертността.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    Граждани
    1 0
    09:46, 10 юли 2023
    Новият областен управител на област Кърджали местен, етнически българин,патриот, човек с име, обединител на всички български граждани-българи, турци, ц*****, ******, арменци и др.Да познава Конституцията и законите на страната, добър организатор и администратор.Червена линия, да не бъде от кохортата, както досега. Да не е свързан с ДПС и БСП. Зам.областния човек с турско име, изграден авторитет, име в областта,патриот и с активна гражданска позиция.Може компромис с партията в името на областта и България.
  • 2
    Из
    Избирател
    1 0
    07:46, 12 юли 2023
    Да 09.46,кохортата вевесари разсипа държавата, армията и авиацията за около две години служ. правителства. Дузина генерали на 3-4 самолета живеят в разкош и слугите им, които по цял ден играят карти. А нашите тук от кохортата заплатаджии, от кафе на кафе,......от партия в друга... нищо полезно за областта. Зам. областния продължава да смуче пари от нашите данъци от бюрото по труда като се тръгне, сега с болнични. Що за морал?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини