Прокуратурата подхваща тежката катастрофа на входа на Момчилград

Окръжна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за причиняване на пътнотранспортно произшествие, при което са загинали двама младежи, а шестима са ранени

Окръжна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление по чл.343, ал.4, във вр. с ал.3, б.“б“ във вр. с чл.343, ал.1, б.“б“ и б.“в“ във вр. с чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс - за това, че при управление на моторно превозно средство са били нарушени правилата за движение и по непредпазливост е причинена смъртта на повече от едно лице и телесни повреди на повече от едно лице.

На 6 юли 2023 г. около 17,15 часа е бил подаден сигнал за това, че в землището на гр. Момчилград, обл. Кърджали, е настъпило пътнотранспортно произшествие между лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от 21-годишен водач, и микробус, марка „Мерцедес“, управляван от 61-годишен шофьор.

На място са пристигнали екипи на Център за спешна медицинска помощ-Кърджали и полицията. Установено е, че при катастрофата са загинали водачът на лекия автомобил и 17-годишният му спътник. Намиращите се в микробуса шест лица – водачът и още петима пътници, са получили травматични увреждания и са настанени в здравни заведения за лечение.   

Водачът на микробус “Мерцедес“ е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и същото е отчело отрицателен резултат.

Разследването по случая се провежда от разследващ полицай от РУ-Момчилград към ОД на МВР-Кърджали. Под надзора на Окръжна прокуратура-Кърджали е извършен оглед на местопроизшествие, назначени са съдебномедицински експертизи и тройна автотехническа експертиза. Предстои провеждането на разпити на свидетели, назначаване на съдебни експертизи.

7 юли 2023 г.

Боряна Димитрова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини