Вътрешният министър подкрепи исканията на полицаите за по-високи заплати

Министерството на вътрешните работи отбелязва своя празник под исканията на служителите за минимум 10% ръст на заплатите. Такъв обаче не е предвиден в изготвения проектобюджет.

Вътрешният министър Калин Стоянов подкрепи подчинените си и обяви, че разговорите с Финансовото министерство продължават, включително и днес следобед.

"Изцяло ги подкрепяме като екип на министерството. Стоим плътно зад тях. Считам, че ако Министерството на финансите прояви разбиране, по-голямата част от тези искания би следвало да бъдат изпълнени. Непрекъснато водим разговори и писмено сме отправили своите предложения, днес също ще продължат разговорите, в Министерски съвет това ще бъде темата", заяви Калин Стоянов, министър на вътрешните работи.

"Благодарение на тях България и затова съм тук, в качеството ми на външен министър, има своя приоритет присъединяване към Шенген. Те символизират сигурността за всеки един от нас, като български гражданин. Затова искам да изразя благодарността си и да им пожелая здраве и да продължават да носят с достойнство благородната кауза", заяви и Мария Габриел, вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Днес Министерството на вътрешните работи отбелязва 144-ата годишнина от създаването си. По обяд в градинката до сградата на МВР бяха поднесени венци и цветя в памет на загиналите служители. Заради празника днес синдикатите няма да провеждат протестни действия, но възобновяват протестите си още от утре.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химената
    0 0
    13:10, 5 юли 2023
    Едва свързват двата края ! Трябва да им помогнем.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини