Туристи от Южна Корея впечатлени от красотата на Ардино

Ардино е една от общините в област Кърджали, които привличат голям брой туристи с историческите си забележителности и природните феномени на района. През уикенда в центъра на родопския град отново срещаме група туристи, които са дошли от Южна Корея за първи път в това райско кътче на Родопите. Туристите бяха водени от 51-годишната Ън Джин, която живее от десетилетия в Кърджали. „Прекрасна природа. Градът е много подреден и чист, къщите са много големи с хубави дворове, а хората са много гостоприемни“, споделиха туристите от Южна Корея. Те уточниха, че живеят в град Бисан.

Припомняме, че Община Ардино спечели приза за Туристическа дестинация за 2022 година. Ръководството на общината в лицето на кмета инж. Изет Шабан полага големи усилия за развитието на целогодишния туризъм във всичките му форми. „За нас развитието на туризма е приоритет и ще продължаваме да полагаме усиля за подобряване на туристическата инфраструктура и повишаване на качеството на туристическия продукт“, заяви кметът инж. Изет Шабан.
Най-посещаваните дестинации в Ардино са живописния Дяволски мост на река Арда, тракийското светилище „Орлови скали“ и меандрите на река Арда между селата Стар Читак и Рицарци. Други интересни забележителности са Курортно-туристическия комплекс „Белите брези“, Общинския музей, Старата Барутчийница, природната забележителност „Хладилника“, късноантичната и средновековна крепост при устието на река Боровица, средновековната крепост в местността „Асара“ край село Башево.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини