Ротари клуб Кърджали възстанови шахматната площадка до Пентагона

Ротари клуб Кърджали възстанови шахматната площадка до Пентагона в Кърджали. Инициативата е на настоящият президент на клуба Невин Караджа. Фигурите са доставени от Германия. Проектът е част от цялостната кампания на Невин Караджа в подкрепа на децата и младите хора в Кърджали. Както Кърджали бг вести писа мандатът на Невин Караджа като президент изтича на 1 юли т.г.

Ще припомним,че шахматната площадка бе изградена през 2014 г.Тогава президентите на Ротари клубовете „Мимар Синан“-Едирне Гюзин Джирафоглу и домакина й от Кърджали Гавраил Гавраилов направиха първите ходове на новоизградената шахматна площадка в парк „Арпезос-Север“. Лентата преряза дистрикт -гуверньорът на дистрикт 2482 -България Валентин Стоянов. Той и неговия колега дистрикт- гуверньорът на дистрикт 2420-Турция Халюк Улусой са инициаторите на изграждането на шахматната дъска на открито. Идеята се ,роди когато ротарианци от Турция бяха на визита в Кърджали. Първоначално двамата дистрикт-гуверньори се договориха площадка да бъде изградена само в Кърджали. В последствие проектът се разрастна. Шахматна площадка на открито бе изградена в Момчилград. Такава се направи и в Одрин.

За съжаление вандали поругаха стореното в Кърджали.Сега младите хора имат отново възможнестта да покажат шахматните си умения на открито.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини