Славейковци на семинар в Американския университет

Айрин Минчева и Сейрула Лютви от 9А клас в СУ "П. Р. Славейков" взеха участие в "YouthVoice Forum". Четиридневният семинар се проведе в Американския университет в България, Благоевград. След като успешно преминаха през първия етап на кандидатурата, учениците бяха интервюирани, за да утвърдят мястото си в обучението. 
Сейрула и Айрин са ученици с разностранни интереси и най-вече с ярко изразена гражданска позиция. Те често са подготвени и аргументирани по теми, надвишаващи опита и светоусещането на деветокласник. Притежават и увереността да оформят адекватно и представят позицията си. Всичко това ги прави особено ценни участници в подобни младежки форуми. 
Според организаторите, 26-мата ученици, участвали на събитието, са в топ 1% от младежите в страната. "YouthVoice Forum" е инициатива на Младежкия съвет към Американското посолство в България, целяща да даде гласност на идеите на младите хора в страната и да ги обучи на политика, психология, предприемачество и да допринесе до личностното им развитие. Събитието бе организирано от ученици, завършили тази година, което показва, че в младите има надежда. Те успяха да поканят най-добрите гост-лектори - предприемачи, младежки работници, експерти в сферата на фитнеса и психическото здраве, политолози, като и самите организатори имаха активно участие с лекции на теми, свързани с икономиката, биологията, политиката и психологията. Освен това участниците имаха възможност да се изявят в две много интересни практически дейности - симулации на предаването "Shark Tank" и "TEDx", по време на които говориха умело за амбициите и идеите си.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини