Езикова гимназия „Христо Ботев“обмени иновативни практики с училища от пет области

Във връзка с Националната програма „Иновации в действие“Езикова гимназия „Христо Ботев“, която е иновативно училище, се включи в Регионалнияфорум за иновации в образованието на тема „Модел за изграждане на образователен диалог“. Форумът се проведа в град Хасково с участници от областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково, а домакин на събитието бе Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгина“.

Идеята на срещата бе участващите училища да проведат диалог, в който да споделят своя опит с различни иновации, наложените добри практики вучилищната среда, също така заедно да потърсят решения на проблеми, както и да си сътрудничат в бъдеще. 

Иновациите, които успешно се прилагат в Езиковата гимназия, бяха представени от Мария Дерменджиева и Радостина Дачева от XIГ клас, като момичетата бяха подкрепени отгоспожа Дора Тодорова. Те споделиха как протича иновативната седмица в училището и представиха своя филм за Гимназията, който бе изработен от XIГ клас по време на тазгодишната иновативна седмица на тема „Уча, творя, създавам“.

По традиция иновативната седмица се очаква с нетърпение от учениците на Езиковата гимназията,а ние им пожелаваме да продължават да бъдат все така дейни, креативни, иновативни и да изпитват удоволствие от творчеството!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини