Пикник за Еньовден за възрастните хора на Кърджали

В навечерието на„Еньовден“ - празник на слънцето, билките и водатав Национален ученически център по военно обучение и спасителни дейности в с. Широко поле, доброволци на „Екип 254“ организираха пикник с участието на потребители от Дом за стари хора/РГВХ – Кърджали.

С интересни игри „Поговорки от миналото“, „Лъжа или истина“, „Намери, върху лист хартия постави и лятна градинка направи!“ и сладкарски изкушения като награден фонд, доброволките - Златка Лапанова, Тонка Пашалиева, Румяна Карагяурова и Людмила Радева – Нурадиян успяха да привлекат вниманието на своите приятели от ДСХ и техните ръководители, провокирайки сръчността им и умението да работят в екип.

Сред зеленината бенефициентите изпиха по един топъл чай от пресни билки – мащерка, лайка и мента, а доброволката Румяна Карагяурова с интересни факти представи на присъстващите лечебните им свойства.

Областен съвет на БЧК – Кърджали изказва благодарност на ръководителя на учебната база – Минчо Гумаров за топлото гостоприемство и на доброволния „Екип 254“ за осигурения обяд на открито и създаденото празнично настроение.

Това съобщиха от ОС на БЧК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини