Остров "Света Анастасия" посрещa Еньовден с тридневен Биле фест

Тридневен Биле фест ще има на остров Света Анастасия по повод Еньовден. Той ще се проведе на 23, 24 (Еньовден) и 25 юни, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

И тази година различни изложители ще представят своя продукция в рамките на събитието. На острова ще има арт базар на открито, който ще покаже мед и пчелни продукти от района на Бургас, работилница за ароматни свещи, ароматни масла и др. Арт базарът ще е през трите дни. 

На 23 юни от 11:00 часа ансамбъл "Странджа" ще представи танцов фолклорен спектакъл. В събота от 11: 00 часа ще започне ритуалът "Еньова булка", пресъздаден от фолклорен ансамбъл "Китка“, с художествен ръководител Мария Маркова. Ще бъде сплетен и венец от билки. За следващия ден също е предвидена богата музикална програма.

И тази година интересът към Биле фест е голям и местата за морско пътешествие бързо се изчерпват. Двата кораба "Бургус" и "Анастасия" ще обслужват курсове в трите дни – от 10:00 ч., 10:15 ч., 13.30 ч. и 17.00 ч. Ще има и допълнителни курсове в 11:30 ч. и 15:00 ч.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини