Наградата за най-добро изпълнение на песен на Аспарух Лешников замина за Перник

Изображение 1 от 3

    Теменужка Тюфекчиева от Перник е носител на първа награда за най-добро изпълнение на песен от репертоара на Аспарух Лешников. На галаконцерт снощи бяха наградени най-добрите изпълнители на стари градски песни и шлагери на Националния конкурс „С песните на Ари“, който традиционно се провежда в родния град на именития изпълнител- Хасково вече за 22 път.

    Първата награда за авторство в стила на старата градска песен журито присъди на Райна Горинова от НЧ „Хр. Г. Данов“- Пловдив.

    Победител в категория  „Вокални групи“ е Мъжка вокална група „Авролева“ от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1894“ -Тополовград. Най-добри в категория „Камерни състави“ са Трио „Рокива“ Хасково. За индивидуално изпълнение при жените първата награда е за Еленка Николаева от Фондация „Съпричастие“ Варна, при мъжете отличието е за Тодор Николов от Тополовград.  

    За най-добро изпълнение на шлагер от 60-те години на ХХ век наградата получава ВГ „Нежни думи“ от ОНЧ „Заря-1858“ Хасково, а наградата за акомпанимент журито присъди на Стойчо Чобанов и Росен Пурлантов от Тополовград. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини