Джазът ще гостува в Кърджали и тази година,фестът е на 10 юни

Джазът гостува в Кърджали и тази година! На 10-ти юни по традиция ще се проведе любимото на меломаните събитие – ДЖАЗ фестивалът. Началото ще бъде в 18:00 ч., а мястото е комплекс GarsON. 

Тази година организаторите са подготвили палитра от разноцветни емоции. Във вечерта, изпълнена с джаз настроение, на сцената ще видим три групи, всяка от които ще дари на публиката разнообразни изживявания. Първи ще се изявят джаз формация КОЙЧЕВ ДЖАЗ ТРИО  – трима изключителни музиканти, обединени не само от любовта си към джаза, но и от семейна връзка.

Веселин Койчев и неговите син и дъщеря -Петър Койчев и Светлина Койчева – ще ни зарадват с програма от любими джазови песни, изпълнени за глас и две китари. Техните изпълнения включват музика от Cole Porter, Irving Berlin, Fats Waller, Bobby Hebb, Antonio Carlos Jobim, Duke Ellington, George Gershwin, Stevie Wonder, James Moody, George Shearing и др.

През 2022 и 2023 г. триото е изнесло концерти и е участвало в спектакли в Пловдив, Бургас, Хасково и Созопол. Има свои видео и аудио записи, участия в радиопредавания и клубни събития.

Втората група, която ще изненада и зарадва кърджалийската публика, ще бъде FUNKILICIOUS. Те са българска фънк група, създадена от седем млади професионални музиканти, обединени от онзи секси, грууви, пленяващ фънк ритъм. През последната една година Funkilicious завладяха някои от големите сцени в България с тяхното уникално присъствие и най-вече с техния заразителен ентусиазъм, който завладява фънк феновете им.

Свързани чрез страстта си към Tower of Power, Mingo Fishtrap, тези седем „фънк душѝ“ – Иван Лазаров (вокал), Йоанна Цветкова (пиано и вокал), Мартин Стоянов (бас), Ивайло Манев (барабани),  Цветан Маринов (електрическа китара), Гален Николов (баритон саксофон) - създават своята магия с баланс от брас секция, мощни вокали с нежно докосване от пиано клавиши и ритъм – звуци, които дълго отекват в съзнанието. Несъмнено ще покорят сърцата на гостите на събитието със своята любов към power funk-а, ще провокират публиката да пее с тях. Освен авторска музика, участието на Funkilicious ще включи в live изпълненията и нови аранжименти на познати любими песни, с които обещават уникално преживяване за гостите и на дансинга.

По вече утвърдена традиция музикалният десерт на сцената ще поднесе любимата на всички кърджалийци група – КЕФ БЕНД. Мими, Боби, Жоро, Иво и Дичо ще разчупят музикалната картина в уникалния за тях стил и ще се погрижат за ударния финал на живите изпълнения на вечерта с лек рок привкус.

Събитието ще продължи с афтър парти с една от звездите на комплекс GarsON – DJ Jovanotti.

Предстои ден, изпълнен с много радост, настроение и  вдъхновяващ заряд за всеки любител на хубавата музика.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини