Започна пръскането срещу кърлежи,първи е Момчилград

Часът е 21:40ч., успешно завърши пръскането с препарат срещу кърлежи в градския парк на Момчилград,съобщава нашия сътрудник Мохамед Хабил..

Снощи в Момчилград пръскаха срещу кърлежи в градския парк "Нури Адалъ". От Община Момчилград бяха разпространили информационни плакати и съобщение за акцията в страницата на общината в социалната мрежа. Пръскането  се осъществи между 19 и 21 часа на 31 май, сряда. Умоляват се гражданите да избягват движение в района и да не влизат в тревните площи.

На 2 юни, петък, ще бъде извършено пръскане срещу кърлежи на зелените окосени площи (паркове, градини и междублокови пространства) в областния град, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация в Кърджали.

Третирането ще се осъществява от ОП „Озеленяване, благоустройство и чистота,информират от Радио Кърджали.От общинското предприятие посочват, че третираните участъци ще бъдат обозначавани с предупредителни табели. Използваният препарат е разрешен от Министерството на здравеопазването. Времето на въздействие на биоцида е до 60 минути. Съгласно изискванията на РЗИ достъпът на хора до обработените площи трябва да бъде ограничен за 24 часа от дезакаризацията. Като допълнителни превантивни мерки, гражданите се умоляват да не навлизат в пръсканите площи.

При настъпили неблагоприятни условия, например валежи, третирането ще се отложи за следващия подходящ ден.

Това е първото пръскане за годината срещу кърлежи в Кърджали.

Кърджали бг вести

Снимка:Мохамед Хабил

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини