Областният управител с награди за ОДК

Радиоклуб „Детски свят” към ЦПЛР-ОДК гр.Кърджали е създаден през 1990 г. с ръководител Златка Пеньова. От 2004 г. ръководител на клуба е Марияна Бекриева. «Детски свят» е първото детско радиопредаване в град Кърджали, което звучи в ефира на общинско радио „Кърджали“ вече 33 години.

За тези години, с подкрепата на своите ръководители, младите журналисти създават над 300 радиопредавания. Техни ментори от общинско радио Кърджали са журналистите Мария Каменова и Павел Тенчев. От ежемесечните издания на „Детски свят“, обществеността научава за заниманията, изявите и постиженията на участниците в клубните форми на Общински детски комплекс, за предстоящи събития, изложби, тържества и инициативи. В различните рубрики малките радиоводещи говорят по теми вълнуващи деца и младежи, родители и учители. Провеждат тематични анкети сред свои връстници, както и представители на институции, съпричастни към проблемите на децата и младежите. Десетки са интервютата с изявени личности в различни области на обществения живот на Кърджали.

Радиоклуб „Детски свят“ ежегодно участва в различни национални конкурси и е носител на престижни награди в: Медиен фестивал „Арлекин“ гр.Варна, Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ гр. Разград, Национален журналистически конкурс „Гео Милев“ гр.Стара Загора и др.

Тази учебна година, в единадесетото издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ гр. Разград, радиоклуб „Детски свят“ бе отличен с 5 престижни награди в различни категории:

- Специална награда на община Разград за радиопредаване

- Първо място за репортаж

- Второ място за интервю

- Второ място за вестник „Приятели плюс“

- Поощрителна награда за интервю.

Радиоклуб „Детски свят” е притегателно място за изява на много деца от нашия град, които г-жа Бекриева обучава в сферата на журналистиката.

Със своя висок професионализъм, всеотдайност към работата и любов към децата, ръководителят на радиоклуб "Детски свят", Марияна Бекриева популяризира дейността на нашия град и ОДК, търси, открива и развива дарбите на децата и учениците в областта на художественото творчество.

Това съобщиха от ръководството на ОДК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини