Наградиха авторите на най-добрите рисунки в областния конкурс „С очите си видях бедата“

Изложба със 120 творби от конкурса е представена в Обединения детски комплекс в Кърджали и ще бъде отворена за посещения до 25 май

22-ма ученици, чиито рисунки бяха отличени в областния конкурс „С очите си видях бедата“, получиха наградите си днес на специална церемония в Обединения детски комплекс в Кърджали. Грамоти и предметни награди на най-добрите художници бяха връчени от директора на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов и от директора на Обединения детски комплекс Златка Стайкова. В общинския етап на конкурса през тази година бяха представени 595 рисунки, от които в областния етап участваха 122, а наградени са 22.

Учениците от областта се състезаваха в три възрастови групи и в три категории. В първата категория „Деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование“ бяха отличени: във възрастова група 7-10 години първото място е за Бурак Али Мустафа от СУ „Петко Р. Славейков“- Кърджали, две са вторите места - Себахтин Орхан Мустафа от СУ „Владимир Димитров-Майстора“- Кърджали и ИляйМутлу отСУ „Петко Р. Славейков“-Кърджали, две са третите места - Рая Милен Николова от СУ „Отец Паисий“- Кърджали, Мелис Мустафа Юсеин, ЦПЛР-с. Кирково.

Във втората възрастова група 11-13 години първите места заеха Мелда Шенол Халил от ОУ „Васил Левски“-с. Комунига иЕлица Людмилова Пенчева от ЦПЛР-с. Кирково,на второ място са Дилем Левент Хасан от СУ „Хр. Ботев“-с. Чорбаджийско иБерфин Мехмед от СУ „Христо Ботев“-гр. Джебел. Журито присъди три трети места –на Божидара Христова Петкова от СУ „Отец Паисий“-Кърджали, Елван Месут Хатип от ОУ „Христо Смирненски“-с.Фотиново иНелина Руменова Бойчева от ЦПЛР-с. Кирково.

В третата възрастова група 14-18 години   на първо място еНиляй Мустафа Сюлейман от СУ „Христо Ботев“-с. Чорбаджийско, второто място е за Харика Рамаданова Ибрямова от СУ „Йордан Йовков“-Кърджали, на трето място е класиранаМария Тодорова Карамфилова от ПГ по туризъм „Проф. Асен Златаров“-Кърджали.

Във втората категория „Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство“ класирането е следното.

В групата 7-10 години на първо място еЕсер Сезер Бекир от Школа по изобразително изкуство-гр. Ардино, на второ място е Мартин Боянов Кисьов от Школа по изобразително изкуство-гр. Ардино.

Във възрастова група 11-13 години на първо място еХана Йорданова Йорданова от Школа по изобразително изкуство-гр. Ардино

Във възрастова група 14-18 години първото място е за Сузан Велиева Чолакова от Школа по изобразително изкуство-гр. Ардино, на второ място еДжеренМетиноваСарахмедова от Школа по изобразително изкуство-гр. Ардино, на трето място - Бурчин Фикрет Касаб от Школа по изобразително изкуство-гр. Ардино

В третата категория „Деца и ученици от  училища за деца със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение“ във възрастова група 11-13 г. на първо място е класиран УмутСевдов Васков от ОУ „Хр. Ботев“ – с. Гулийка.

           Това съобщиха от                 Регионален пресцентър на МВР-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини