Журналистически лагер за три ученички от „Славейков“

Мелвин Сюлейман от 11в, Айрин Минчева от 9а и Севил Ахмед от 9б клас на СУ „Петко Рачов Славейков“ са одобрени за участие в едноседмичен летен обучителен лагер за гимназисти, които се интересуват от журналистика. Техен учител по английски език и ментор е Цветана Лафчиева. Конкурсът бе обявен от Асоциацията на европейските журналисти и комисия „Фулбрайт“, а лагерът ще се проведе в Американския университет в Благоевград в началото на юли месец.

Трите момичета преминават успешно първи кръг, който включва писане на журналистически статии на английски език.Мелвин отрази организацията и провеждането на най-чаканото събитие в училище –наградите „Даскеер“, Айрин описа в журналистически стилкампанията по рециклирането в училище, организирана от клуб ЕКО УПКО, а Севил написа статия за психичното здраве на младите хора.Журито класира най-добрите разработки по критерии като релевантност към темата, използване на журналистически стил, добра структура на материала, умело използване на цитати, привличане на вниманието на публиката, новинарска значимост, добри техники на интервюиране, креативност и оригиналност. По всички тях трите момичета от СУ „П. Р. Славейков“ получават висока оценка и са допуснати до втори кръг, където отново впечатлиха журитопо време на 10-минутно интервю на английски език. То бе проведено преди дни и трите спечелиха правото да участват в безплатен обучителен лагер за журналисти, който изцяло ще бъде проведен на английски език.

Асоциацията на европейските журналисти и комисия „Фулбрайт“ организират едноседмичен летен обучителен лагер за гимназиални ученици, които се интересуват от журналистика. Той ще се проведе между 1 и 8 юли 2023 г., като ще бъде голямата награда за авторите на най-добрите материали на английски език, публикувани на sCOOL Media. Целта на лагера е да помогне на учениците да развият още повече своите писмени и репортерски умения. По време на обучението участниците ще работят по свои медийни проекти с помощта на български и международни медийни експерти.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини