Иван Маринов се отказа от конкурса за председател на Окръжен съд – Хасково

Изображение 1 от 3

    Съдия Иван Маринов се отказа от участие в конкурса за председател на Окръжен съд – Хасково. Той е заявил желанието си пред Висшия съдебен съвет и е уважено на днешното заседание, потвърди магистратът, който два мандата беше административен ръководител на Районен съд – Димитровград.

    Маринов бе кандидат за поста заедно с още двама – Милена Дечева, която е заместник-председател на Окръжен съд – Хасково и колегата й Стратимир Димитров. Титулярът трябва да бъде избран с поне 8 от гласовете на общо 12 членове на ВСС. Именно в тази посока е и мотивът му, който той посочи за отказ от надпреварата. Според него, ако останат трима кандидати, то трудно би се стигнало до избор на един, тъй като гласовете ще се разсеят.

    Беше категоричен, че решението за отказ от участие от конкурса е лично негово и няма външно въздействие, каквото според него не може и да бъде оказано.

    Останалите двама кандидати - Милена Дечева и Стратимир Димитров трябва бъдат изслушани на 30 май пред ВСС. Припомняме, че това бе отложено на две предходни заседания. Първия път се наложи заради болничен на Иван Маринов, а втория път заради желанието на тримата кандидати, тъй като на заседанието присъстваха 8 от членовете на ВСС. 

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини