Урок по родолюбие с вицепрезидента Илияна Йотова

За Деня на Европа - 9. май в ЕГ „Христо Ботев“ се проведе среща с Вицепрезидента на Република България, журналисти и училища посланици на Европа 

Първият ученически гвардейски отряд и фанфарният оркестър на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали поставиха началото на тържествата, свързани с честването на Деня на Европа – 9. май. Вицепрезидентът  на Република България госпожа Илияна Йотова, генералният директор на Българското национално радио господин Милен Митев, директорът на БНР – Кърджали господин Красимир Ангелов, госпожа Даниела Апостолова – Старши експерт в Регионалното управление по образование – Кърджали, учители и ученици бяха посрещнати с „Добре дошли!“ от директора на Гимназията госпожа Даниела Павлова.Поводът за визитата беше днешния форум, наречен „Урок по родолюбие“ с Вицепрезидента госпожа Илияна Йотова. Инициативата е на  БНР - Кърджали, което чества 7 години от създаването си.

Участници в днешния урок по родолюбие бяханастоящите училища посланици на Европейския парламент от ЕГ „Христо Ботев“ и ПГИ „Алеко Константинов“- Кърджали и представители на бивши училища посланици от СУ „Отец Паисий“, гр.Кърджали и СУ „Н.Й.Вапцаров“, с.Бенковски.

В оживена дискусия младите европосланици споделиха мисли за бъдещето на Европа и мястото на България в нея. Въпросите, зададени към госпожа Йотова, предизвикаха оживен диалог и така неусетно урокът по родолюбие се превърна в обмен на впечатления и идеи за бъдещето на младите европейци.Вицепрезидентът изказа своите впечатления от младите хора и заяви, че техният глас е решаващ за бъдещето на България и Европа. 

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини