Фотографи от Кърджали с изложба в Деня на Европа

Изображение 1 от 6

      Фотографи от Кърджали представиха своя фотоизложба в Деня на Европа,Деня на Победата и рождения ден на Радио Кърджали. С нея бе открита поредицата от прояви,включени в инициативата „Мюлтикултурния град” на Арт движение „Кръг”.

    Празникът бе посрещнат с авторски фото- проект „Очите на Родопите“ с 60 творби на Георги Аргиров-Арго и Мехмед Реджеб. И двамата са звукорежисьори в БНР-Кърджали, но са доказани професионалисти в няколко сфери едновременно. Мехмед Реджебима 23-годишен стаж като фоторепортер за в. „Нов живот“,работил е като оператор за Канал 1 и Нова телевизия, Георги Аргиров е ярка фигура в сферата нахудожествената, рекламната и дигиталната фотография, той е уеб- и графичен дизайнер, аудио- и видео рекламист, DJ, с 68 хил. последователи на уеб страницата муArgoStars.

      Изложбата бе открита от кмета на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис и генералният директор на Българското национално радио Милен Митев.

     Днес на 9 май празнуваме няколко празника.България е доказала,че е част от Европа,това каза в приветствието си Милен Митев.Той посочи,че е в Кърджали за седмия рожден ден на Радио Кърджали,което е най-младото в системата на БНР.Обслужва комплексен район.В Радио Кърджали са поставили основите на дълъг и пълноценен живот.Регионалната журналистика е най-близо до хората,каза още Милен Митев.Той бе категоричен,че изложбата на Георги Аргиров-Арго и Мехмед Реджеб илюстрира,че нито една медия не може да съществува само в една среда.

      Градоначалникът Хасан Азис подчерта,че първите седем години на Радио Кърджали са успешни.Той пожела на екипа да чества много по седем години.БНР е част от националните ни институции.От своя страна Радио Кърджали е една от предпочитаните медии в региона.Изложбата е очаквана от много време.Събира в себе си красота,живот и толерантност,подчерта Хасан Азис.

     Градоначалникът получи от директора на Радио Кърджали фотография на емблематичната мечка в Градската градина ,с която свързват детството си десетки хиляди кърджалийци.Кметът от своя страна показа снимка на същата мечка поставена наскоро в центъра на София.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини