Българските изселници от Бултюрк подкрепят Реджеп Таип Ердоган за президент

Българските изселници от базираната в Истанбул изселническа организация Бултюрк подкрепят кандидатурата на Реджеп Таип Ердоган за нов президентски мандат. Те са категорични,че досегашният държавен глава ще повтори мандата си. Това сподели за Кърджали бг вести председателя на изселническата организация Рафет Улутюрк. Той е подчертава,че останалите изселнически организации на хора с потекло от България все още изчакват развоя на предизборната кампания.

  Зад Реджеп Таип Ердоган са и повечето изселнически дружества от т.нар.Турски свят със седалище в Истанбул. Това пролича на вечерята ифтар организирана от Бултюрк с участие на вътрешния министър на страната.

 Рафет Улутюрк бе категоричен, че само Ердоган има визия за силна Турция. Опозицията иска да разруши граденото през последните 20 години.

  Председателят на Бултюрк разкритикува кандидатът за президент на обединената опозиция Кемал Калъчдароглу за предизборната му проява в Кърджали.Той сочи,че Калъчдароглу не е представил предизборна програма.Не е обещал и съдействие на общините Истанбул,Анкара и Измир,които се управляват от Народо-републиканската партия за благоустройствени проекти в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Къ
    Кърджалиец
    1 -1
    08:44, 25 апр 2023
    Правилно! Реджеб Ердоган не дели хората по религиозен, етнически и др. признак!Той е обединяващ!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини