Кметът дари икони за Великден на трите християнски храма в Кърджали

Изображение 1 от 6


    По случай най-големият християнски празник Възкресение Христово имах честа да даря икони на Св. Св. Кирил и Методий, точно копие на единствената подобна икона, която се намира в Желязната църква в Истанбул, на православни църкви в Кърджали.
    Благодаря на Отец Петър от Енорийския православен храм “Св. Георги Победоносец”, който прие дарението на иконата, заедно с още една на Св. Георги; на отец Боян Саръев от храм "Св. Успение Богородично"; на отец Николай от манастир „Свети Йоан Предтеча“, и на отец Марин от църквата „Свети Архангел Михаил” в Резбарци. В годините назад моята лична традиция за дар на църкви в Кърджали е поредно затвърждаване на уважението и любовта, които споделяме в града ни.
    Избрах точно иконата на Светите Братя Кирил и Методий, защото те са смели проповедници на християнството и основатели на езика и културата на славянските народи, и са канонизирани за светци именно за превода и популяризирането на Библията на старобългарски език.
    Независимо от вярата, нека никога не забравяме смелото им дело, което не се е спирало пред пречките, и което е начертало пътя на България за векове напред!
    Това написа в страницата си във Фейсбук кметът на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини