Наградиха социални работници в Кърджали за професионалния им празник

Днес, бихме искали да поздравим всички социални работници и всички специалисти, работещи за подобряване благосъстоянието на хората в нужда!

По повод международния ден на социалната помощ зам.председателя на областната организация на БЧК – Кърджали, инж. Кузман Димов бе награден за цялостен принос в реализирането на политики за социално развитие и по-добър живот лично от кмета на община Кърджали – инж. Хасан Азис. Другите наградени за развитието на социалните услуги в област Кърджали бяха г – жа Василка Григорова и г – жа Сия Илиева.

„Днес, по повод Световния ден на социалната работа, имах честта да връча наградите на тези дългогодишни служители в социалната сфера. Григорова, Димов и Илиева са поставили изключително здрави основи на социалната работа в общината, и им благодаря от свое име и от името на хилядите граждани, на които са помогнали с активна и самоотвержена работа през годините! Няма как да си отдал живота си на социалната дейност, и да нямаш огромно сърце. Благодаря от името на гражданите за онази човещина, топлина и внимание, които те споделят с хората, които имат най-голяма нужда!“, сподели кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Областен съвет на БЧК - Кърджали поздравява всички социални работници за професионализма и отговорността в преодоляването на ежедневните предизвикателства. Бъдете отдадени на работата – слушайте, подкрепяйте, помагайте, променяйте, сближавайте и овластявайтехората в нужда!  Те имат нужда от вас, а обществото има нужда от солидарност и взаимопомощ!

В световен мащаб денят отбелязва правата на човека и социалното развитие, справедливостта и осигуряването на ресурси за подобряване качеството на живот на нуждаещите се. Чества се в знак на признателност към труда и грижата на социалните работници към нуждаещите се.

Световният ден на социалната работа се отбелязва всеки трети вторник на месец март в израз на признание към постиженията на социалните работници по целия свят.

Бъдете здрави, упорити, отзивчиви и отворени към проблемите на хората!

Това съобщиха от ОС на БЧК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини