Специализирана операция в Кирковско, проверяват 152 автомобила

125 моторни превозни средства и 152 лица са били проверени на територията на РУ-Кирково за периода от 17 март до 19 март с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия. Констатираните нарушения са 32, съставени са 3 акта и 27 фиша по ЗДвП, заснети са 2 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

Проверка за неизплатени издръжки е образувана в РУ-Кърджали с постановление на прокуратурата. 48-годишен дължи на двете си деца 89 месечни вноски, определени по съдебен ред, като натрупаният дълг е над 19000 лв. Сектор „Охранителна полиция“ извършва проверката с оглед на чл.183, ал.1 от Наказателния кодекс.

Полицейският участък в Перперек проверява незаконна сеч, извършена в землището на селото. По първоначални данни 63-годишен е отсякъл дъбови дървета без редовно писмено позволително. Работата по случая е с оглед на чл. 235, ал.1 от Наказателния кодекс.

Полицаи от РУ-Крумовград са разкрили кражба на телефон. След подадена жалба от 49-годишен и започната проверка е установен извършителят – 20-годишен от Крумовград, който е бил задържан за срок до 24 часа в управлението. Инкриминираната вещ е намерена и иззета. Работата по случая продължава група „Криминална полиция“ в РУ-Крумовград. 

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини