Ситуацията около Бахмут остава сложна

Ситуацията около Бахмут остава сложна, но украинските сили осуетяват руските опити да превземат града, каза днес командирът на украинските сухопътни сили генерал-полковник Олександър Сирски, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Ситуацията около Бахмут остава сложна", написа Сирски в приложението "Телеграм" на украинския медиен военен център.

"Всички опити за превземане на града се отблъскват с артилерийски огън, танкове и друга огнева мощ", добави той.

Бойци на частната руска военна компания "Вагнер" "нападат от различни страни, опитвайки се да пробият нашата отбрана и да напреднат към централните райони на града", допълни Сирски.

Киев продължава да изпраща нови резерви в Бахмут, в града се е създала трудна ситуация, съобщава в канала си в Telegram Евгений Пригожин, основател на групата Вагнер, цитиран от руски медии.

"Ситуацията е тежка. <...> Колкото по-близо сме до центъра на града, толкова по-тежки са битките, толкова повече артилерия работи по нас, толкова повече танкове. Украинците хвърлят безкрайни резерви, но ние вървим напред", съобщава той.

В неделя следобед командирът на една от частите на въоръжените сили на Украйна Денис Ярославски каза в ефира на Еспресо ТВ, че украинските войски в Бахмут рискуват да се окажат в друг джоб, както се случи в Дебалцево през 2015 г. Той отбеляза още, че борбата е за всяка уличка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини