Предизборна нумерология

В Централната избирателна комисия (ЦИК) днес беше изтеглен жребият, който определи под какъв номер политическите партии и коалиции ще фигурират в интегралната бюлетина за предсрочните парламентарните избори на 2 април. Пред журналисти представители на различни формациите коментираха символиката на номера, който им отреди жребият.

Номер едно няма нужда от нумерология, всичко е ясно, коментира пред журналисти Борислав Гуцанов от „БСП за България“. Коалицията ще е с номер 1 в интегралната бюлетина. Ние вървим напред, неслучайно партията е на 130 години. Знаем какво да направим и можем да го направим, заяви още той и добави, че в коалицията не се притесняват от новото ляво обединение „Левицата“. По думите на Гуцанов спокойствието, мирът и доходите на гражданите са най-важни за „БСП за България“. Той очаква сериозен резултат.

Това е само число, по-важното е тази епоха на експерименти да приключи, обяви Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС. Коалицията ще се яви на изборите с номер 2. Най-важно е да има политическа воля, да се сформира ясно мнозинство и правителство, което да носи отговорно, смята Дончев. Той каза още, че ГЕРБ-СДС има професионално подготвена програма с конкретни приоритети във всяка сфера и има воля да състави кабинет. Делян Добрев заяви, че формацията е единствената, която може да реши проблема с инфлацията. Росен Желязков изказа надежда след изборите да има както редовно правителство, така и да се намери консенсус за провеждането на правосъдната реформа, която да „не е инженеринг, а да бъде обосновано очакване на обществото за справедливост и работещо и функциониращо правосъдие“.

Хората са важни, смята Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН). Той е убеден, че партията ще е част от следващия парламент. ИТН ще е под номер 4 в интегралната бюлетина.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини