Клуб "ЕКО УПКО" спечели награда от националния конкурс "Млад благотворител"


Инициативни ученици от клуб "ЕКО УПКО" при СУ "Петко Рачов Славейков" се класираха с идеята и проекта си на шесто място в Националния конкурс за доброволчески каузи на ученици 7-12 клас "Млад благотворител 2023". Деветокласниците Любомир Колев, Сейрула Лютви, Венета Димитрова, Сезин Фънгърлиева, Александър Делчев и осмокласникът Даниел Палазов спечелиха със своята амбициозна идея журито на конкурса, организиран за поредна година от фондация "Благотворител", бяха определени за полуфиналисти, а от днес и наградени.
В последния ден на февруари създателят на фондацията, председателят на Управителния съвет и 8-членното дамско експертно жури обяви резултатите в онлайн дискусионно студио. Линк към излъчването: https://www.youtube.com/watch?v=gIXqDY9Fd48&t=2814s 
Много хубави думи се чуха за училището за шампиони като атмосфера и подкрепа за учениците, като стабилност на мотивацията им, както и за идеите на младежите, свързани с информираността на обществото за замърсяването, личния пример, кампаниите, които ще предприемат, устойчивостта, която ще осигурят. Видеото им казва всичко, то също е качено в Ютюб: https://www.youtube.com/watch?v=JNLUpMml-V0 .
От многобройните подадени проекти бяха обявени 15 полуфиналисти, преминали серия обучения. Видеото е финалният продукт, който те трябва да представят на журито. След оценяване на видеата журито определя седем наградени финалисти. В дискусионното студио се представят качествата и предимствата на всеки проект пред останалите.
Славейковци са горди със своите ЕКО УПКО-вци и са сигурни, че постиженията в тази посока тепърва предстоят. Самият клуб стартира дейността си преди броени седмици по инициатива на същите тези ученици, наградени от фондация "Благотворител". Ръководител на клуба е учителят по химия Янислава Парнарова.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини